Zefir – delikatny deser i słodka inspiracja.
Na początek: zefir to niezwykle delikatny deser. W Polsce jest on jeszcze mało znany, ale postaram się wyjaśnić, czym jest, na przykładzie popularnych słodkości – ptasiego mleczka i pianki marshmallow.
Zefir to coś pomiędzy tymi dwoma deserami – jest tak delikatny jak ptasie mleczko, a jednocześnie świetnie trzyma formę, jak marshmallow.
To wyjątkowy deser, który możesz podarować samodzielnie, pięknie zapakowany w ozdobne pudełko, albo stworzyć z niego bukiet. Możesz też udekorować nim tort lub inne słodkości, na przykład muffinki – wtedy cały dekor jest jadalny!
Zefir nie wymaga przechowywania w lodówce, można go trzymać w temperaturze pokojowej. Nie trzeba go piec w piekarniku – swoją formę zawdzięcza naturalnemu składnikowi, agarowi.
Słodka, jadalna florystyka szybko zdobywa w Polsce serca – to nie tylko deser, ale i forma twórczości, źródło inspiracji.
Mam nadzieję, że zefir i sztuka tworzenia z niego kwiatów zachwyci Was tak samo jak mnie. Chętnie Was z tym światem zapoznam!
© 2025 TwojaZefirka | Regulamin
Kontakt
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.